Ontmoeten

Daginvulling

Het doel van de Daginvulling is de kwaliteit van leven van mensen met dementie te verbeteren door het bieden van een zinvolle, gestructureerde Daginvulling en zo de zelfredzaamheid te behouden of te bevorderen. Hierbij sluiten we aan bij de mogelijkheden en behoeften van de deelnemers.Tevens is er aandacht voor het ondersteunen en ontlasten van mantelzorgers.

Wat kunt u verwachten?

De locaties voor Daginvulling bieden u de mogelijkheid voor zinvolle activiteiten en contact met leeftijdsgenoten.
Er is een gevarieerd aanbod aan activiteiten, denkt u daarbij onder meer aan:

● Creatieve handvaardigheid
● Creatief bezig zijn in het atelier
● Houtbewerking
● Geheugentraining/spelletjes met een tablet
● Sport/spel en bewegingsactiviteiten
● Samen er op uit
● Handwerken
● Gezelschapsspellen
● Educatieve activiteiten (o.a. themaspellen en quizzen)

Op sommige locaties wordt een gezamenlijke maaltijd genuttigd. Voor wie wil is er na het eten de mogelijkheid even te rusten.

Mogelijkheden voor Daginvulling

In de Liemers bieden verschillende organisaties u een zinvolle en gestructureerde Daginvulling. Niet elke locatie is echter voor iedereen geschikt. Voor sommige locaties hebt u een verwijzing of indicatie nodig. Andere locaties zijn voor iedereen toegankelijk. Om gebruik te maken van de Daginvulling kunt u zelf contact opnemen met het Wmo-loket van de gemeente of u vraagt uw wijkverpleegkundige of casemanager naar de mogelijkheden. Zij kunnen u adviseren en denken graag met u mee. Samen zoekt u dan naar een locatie die het beste bij u past. Als u hebt besloten dat u gebruik wilt maken van de Daginvulling, dan komt een consulent van het gebiedsteam bij u langs voor een “keukentafel gesprek”.

Heeft u hulp nodig bij vervoer van en naar de locatie van de Daginvulling? Kijk bij hulp bij ouder worden (Wmo).

Zinvolle Daginvulling die bij u past

Alle locaties zijn bedoeld voor mensen met dementie, maar zij richten zich daarbinnen op verschillende doelgroepen. Ook bieden zij verschillende activiteiten aan. De een vermaakt zich misschien het liefst op een boerderij, de ander is geïnteresseerd in kunst en gaat liever naar een atelier of als u van spelletjes houdt, kiest u wellicht weer voor een andere mogelijkheid. De een doet graag samen met anderen een activiteit, bij de ander past het beter om een op een iets te ondernemen. We vinden het belangrijk dat we aansluiten bij uw behoeften, wensen en mogelijkheden.

Bij welke locaties kunt u terecht?

Wij hebben alle locaties en de mogelijkheden voor u op een rijtje gezet. Zo kunt u zelf een keus maken voor een locatie bij u in de buurt, een die voor iedereen toegankelijk is of een plek waar activiteiten worden geboden die u bij u passen.

Locaties met verwijzing/indicatie
Locaties voor iedereen toegankelijk

Ervaringsverhalen

We delen hier graag ervaringsverhalen vanuit de Daginvulling zodat anderen een beeld krijgen van wat zij er kunnen verwachten:

Wilt u ook een ervaringsverhaal delen? Stuurt u dan een mail naar ondersteuning@liemosa.nl, dan nemen wij graag contact met u op.