Dementie

Mantelzorgondersteuning

Omgaan met iemand die door dementie verandert, vraagt veel van de partner, kinderen of andere naasten. Het kan helpen om mensen te ontmoeten die ook zorgen voor iemand met dementie. In de Liemers zijn daarvoor verschillende mogelijkheden.

Klik hier voor een overzicht van de bijeenkomsten

Welke mensen in uw omgeving kunnen u ondersteunen?

Als u mantelzorger bent van iemand met dementie, hebt u misschien een of twee personen in uw naaste omgeving die u ondersteunen. Om de zorg en ondersteuning te verdelen, is het handig om te weten op wie u nog meer een beroep kunt doen. Wij hebben een handig hulpmiddel voor u gemaakt dat u in kunt vullen. Zo krijgt u een goed beeld van uw omgeving en wie u kunt vragen om op praktisch, sociaal of emotioneel gebied te helpen. Klik hier om het schema in te vullen.

Tips voor mantelzorgers

Zorgen voor iemand met dementie is inspannend. Lichamelijk, psychisch en emotioneel. Het is niet altijd makkelijk om de zorg vol te houden. We geven u graag een aantal tips

Meer informatie

Wanneer u of uw naaste met dementie te maken krijgt, heeft u vaak veel vragen. Naast deze website is er veel informatie op het internet te vinden. Daar vindt u ook korte video´s met informatie en tips voor boeken en films over dementie. Bekijk de andere pagina’s voor meer informatie.