Nieuws

19 mei 2023

We maken er een gezellige dag van

Tijdens een bezoek aan het Dorpshuis in Lobith, raken we in gesprek met Netty. Zij is vrijwilliger bij de Dagbesteding. We vroegen haar waarom ze voor dit vrijwilligerswerk heeft gekozen.

Netty: “Toen mijn kinderen uit huis gingen, had ik weer wat meer tijd. Het leek me fijn om iets voor ouderen te kunnen betekenen. Ik kon terecht bij de Dagbesteding en dat voelde als een warm bad. Vrijwilligers worden hier opgenomen als onderdeel van het team. Ik haal er veel kracht en energie uit. Ik merk dat de Dagbesteding niet zonder vrijwilligers kan draaien. Mensen wonen steeds langer thuis nu er nauwelijks meer verzorgingshuizen zijn. Ze krijgen meer zorg thuis en er wordt meer gebruik gemaakt van de Dagbesteding. Ook de zorg tijdens de Dagbesteding neemt toe. Door de toegenomen zorg is de bijdrage van vrijwilligers steeds groter geworden. Maar ik doe het met veel plezier. Als vrijwilliger geeft het veel voldoening dat je tijd hebt voor de mensen. Ik kan een praatje met ze maken en ze helpen met de activiteiten of met het voorbereiden van het eten. Ze krijgen altijd een lekkere verse maaltijd. Zo maken we er samen steeds weer een gezellige dag van.”

Foto: dit kastje kwam van de kringloopwinkel. De bezoekers van de Dagbesteding hebben hem helemaal opgeknapt. Zo wordt er met begeleiding van vrijwilligers veel moois gemaakt.

Klik hier voor informatie over Daginvulling in de Liemers en meer ervaringsverhalen.