Nieuws

7 juni 2023

De buschauffeur die zich goed vermaakt op de Daginvulling

Meneer Bouwman (85) woont samen met Elly in Babberich. Hij heeft twee kinderen, een zoon en een dochter. En twee kleinkinderen van zijn zoon. Op onze vraag of hij ons iets over zijn leven wil vertellen en natuurlijk over zijn tijd bij de Daginvulling, steekt hij graag van wal.

“Ik was buschauffeur bij de GTW in Doetinchem. Daarna bleef ik buschauffeur maar maakte ik toerritten. Voor feesten en partijen en ik ging met groepen op vakantie naar het buitenland: Duitsland, Oostenrijk, Spanje en Polen. De bestemming naar Polen was voor het goede doel. Dat deed ik als vrijwilliger. Met een convooi gingen we op ‘voedseltransport’ maar het was niet alleen eten wat we brachten, ook hulpmiddelen zoals ziekenhuisbedden. In eerste instantie leverden we het af bij de kerken die voor de verdere verspreiding zorgden. Later bracht ik het rechtstreeks naar de inwoners zodat ik wist waar het terecht kwam. Dat vond ik fijn. Op doorreis door de DDR kregen we veel controle. Vooral ‘s nachts. Bij de kleinste overtreding werd je al aangehouden. Om een boete te voorkomen kochten we de ‘agenten’ om met boter en koffie. Dat was geliefd en lukte altijd.”

De Daginvulling

“Nu maak ik vier keer per week gebruik van de Daginvulling. Elly vindt dat prima. Door mijn werk was ik altijd veel van huis, dus voor haar is dat gewoon. Ik vind het hier leuk en gezellig. Ik ben wel een gezelschapsmens, maak ook graag grapjes met mensen. En ik houd enorm van Egerländer muziek. Dat draaien we hier regelmatig. Thuis doe ik daarvoor de koptelefoon op. Elly houdt er niet zo van.

Ik puzzel veel op de Daginvulling maar ga ook altijd mee wandelen. Dat doen we een paar keer per dag. Door het parkje bij de beweegtuin, naar de dierenweide, het dorp door of even naar de markt. We halen daar vaak vis voor de warme maaltijd. Tussen de middag eten we samen. En we wassen samen af.

Door mijn werk ken ik erg veel mensen, die kom ik in het dorp en hier op de Daginvulling ook weer tegen. Sowieso kennen veel mensen elkaar hier, ondanks dat bezoekers niet altijd uit de buurt komen. Er zijn bijvoorbeeld ook bezoekers uit Doesburg, Velp, Duiven of Westervoort. Ik heb het hier erg naar mijn zin en gun dat andere mensen ook.”

Klik hier voor informatie over Daginvulling in de Liemers en meer ervaringsverhalen.