Nieuws

11 januari 2024

“De strakke planning bevalt me goed”

Jan Harm Schut (67) komt uit Zevenaar en maakt vier dagen in de week gebruik van de daginvulling. Vol enthousiasme vertelt hij over zijn ervaringen bij Nova zorg en welzijn. Zijn actieve houding en goede humeur zijn direct merkbaar.

Voor iedereen een geschikte groep
“Hier is voor iedereen wel een geschikte groep,” benadrukt Jan Harm. Ik ga naar de Actief-groep en de Boerderij-groep. Bij Actief ondernemen we veel activiteiten, van museumbezoeken tot wandelingen. Op de boerderij doen we dagelijks boodschappen, zorg ik voor de stieren en konijnen, en in de zomer werk ik in de moestuin.”

Prettige structuur
Jan Harm vertelt ons over de gestructureerde planning bij Nova. “De strakke planning bevalt me goed. Ik weet precies wanneer we koffie drinken, starten met bereiden van de maaltijden, koken, eten en rusten. Dat rusten is voor mij heel ongewoon. Ik was vrachtwagenchauffeur en had altijd lange dagen. Rusten vond ik niet zo belangrijk. Maar hier is het verplicht.”

Deelnemers uitje
Jan Harm is ook enthousiast over het jaarlijkse deelnemers uitje. “We bezochten de beeldentuin en de zandsculpturen in Garderen. Iedereen wist dat we naar Garderen zouden gaan, maar niemand had het mijn groep verteld. Het was een verrassing omdat ik in Garderen ben opgegroeid.” Het mooiste plaatsje van de Veluwe volgens Jan Harm.

“Tijdens zo’n dagje uit maak ik graag een praatje en neem een kijkje waar ik maar wil. Dat vind ik leuk. De leiding moet me overal ‘wegvissen’. Gelukkig krijg ik de ruimte om mijn gang te gaan en ik verdwaal niet.”

Kijkje nemen
Jan Harm zou iedereen willen adviseren om eens een dag te komen kijken bij Nova. “Vooral omdat er voor iedereen wel een groep is die past bij wat iemand leuk vindt.”

Liemosa werkt nauw samen met de locaties voor daginvulling in de Liemers zoals Nova. Dit doen we zodat mensen met geheugenproblemen hun leven zo veel mogelijk kunnen invullen zoals zij dat willen en zo lang mogelijk zelfstandig kunnen wonen. Nova levert hier een mooie bijdrage aan omdat zij de begeleiding afstemmen op de mogelijkheden van elke deelnemer aan de daginvulling.

Klik hier voor informatie over Daginvulling in de Liemers en meer ervaringsverhalen.