Nieuws

13 september 2023

“Samen aan tafel” tijdens Wereld Alzheimer Dag in de Liemers

Donderdag 21 september 2023 is het Wereld Alzheimer Dag, met als thema ‘Samen aan tafel’. Rond deze dag zijn mensen met dementie en hun naaste welkom voor verschillende gezamenlijke activiteiten.

Gezamenlijke lunch
We brengen mensen rond de Wereld Alzheimer Dag met elkaar in contact om eenzaamheid te voorkomen of te verminderen. We geven er een feestelijk tintje aan. Mensen met dementie kunnen er samen met een introducé gezellig op uit. Daarvoor hebben zij een uitnodiging met cadeaubon ontvangen van hun casemanager dementie. Samen met anderen trakteren we hen op een kop heerlijke soep met een broodje. Tijdens de lunch zullen ook de casemanagers dementie aanwezig zijn. We hopen dat zij er samen een gezellig uitje van maken.

Mooie samenwerking
De welzijnsorganisaties Caleidoz, Mikado en Welcom zijn bereid gevonden om een lunch te verzorgen. In totaal hebben zij op zes locaties in de Liemers de deuren geopend voor mensen met dementie en hun naaste. Alzheimer Arnhem e.o. verzorgt de aankleding van de locaties. We zijn erg dankbaar voor deze mooie samenwerking binnen Liemosa.

Alzheimer Café
Het Alzheimer Café in Zevenaar organiseert ook een activiteit om meer aandacht te vragen voor dementie. Dit jaar hebben zij Smartlappenkoor De Liemers uitgenodigd. Dit koor is bekend van hun gezellige en humorvolle optredens. Het koor zingt die avond tranentrekkers, levensliederen, dijenkletsers, liefdesliedjes en evergreens. Denk hierbij aan De Smokkelaar, De Zuiderzee ballade en de Amsterdamse medley maar ook Sierra Madre en Weisse Rosen aus Athen. Al met al belooft het een avond te worden van gezellig samen zijn, zingen en genieten met elkaar. Klik hier voor meer informatie.

Iedereen welkom
Iedereen is welkom tijdens het optreden van het Smartlappenkoor op 26 september van 19.30 tot 21.00 uur, inloop vanaf 19.00 uur, Hooge Bongert 3 in Zevenaar. De entree is gratis.

Mooie samenwerking
De organisatie van het Alzheimer Café wordt dit keer mede mogelijk gemaakt door zalencentrum Staring, Zevenaar. De activiteiten worden georganiseerd door Liemosa en Alzheimer Café Zevenaar. We hopen dat inwoners van de Liemers genieten van de activiteiten rond de Wereld Alzheimer Dag.