Nieuws

10 april 2024

Mensen met dementie betrokken bij Schuttersvereniging St. Anna

Op 23 april 2024 is er weer een Alzheimer Café:

  • Hooge Bongert 3, Zevenaar
  • Het café is van 19.30 tot 21.00 uur (inloop vanaf 19.00 uur)
  • De toegang is gratis

Mensen met Dementie blijven betrokken in het verenigingsleven: Schuttersvereniging St. Anna
Wie is er in de Liemers niet opgegroeid met de Schutterij? St. Anna bestaat inmiddels al 150 jaar en telt tegenwoordig bijna 400 leden! Een delegatie van de schuttersvereniging St. Anna komt ons bezoeken op deze avond. Volgens traditie worden we met een kleine vendelhulde onthaald en volgt er een serenade door het muziekkorps.

Susanne Stokman, de voorzitter wil ons meenemen in de historie van St Anna d.m.v. oud beeld- en filmmateriaal. De herkenning van meer dan een eeuw aan herinneringen zal ons verbinden en een prettig gevoel bezorgen. Bij de vereniging blijft men lid voor het leven. Iedereen is welkom, ook mensen met dementie. Ze zijn een voorbeeld voor onze maatschappij.

Wat biedt het Alzheimer Café? Een Alzheimer Café biedt gezelligheid, muziek (soms live) en verrassende ontmoetingen. Een plek om lotgenoten te ontmoeten. Voelt u zich welkom en neem vooral iemand mee. Dat kan uw geliefde zijn, maar ook een vriend, buurvrouw of familielid. Er is altijd een Alzheimer Café bij u in de buurt.
Kijk op www.alzheimer-nederland.nl/regios voor meer informatie of stuur een mail naar het Alzheimer Café in Zevenaar: alzheimercafe.zevenaar@alzheimervrijwilligers.nl.