Nieuws

25 juli 2023

Guus Bok bij Alzheimer Café in Zevenaar

In de sfeervolle ambiance van het Alzheimer Café in Zevenaar vond op 27 juni, de laatste avond voor de zomervakantie, een bijzonder optreden plaats waar de bezoekers nog graag over napraten. Dit dankzij een optreden van Guus Bok en zijn team. Familieleden, mantelzorgers, deskundigen en mensen met dementie waren aanwezig om te genieten van een avond vol muziek, gezelligheid en verbondenheid. De speciale gast van de avond, de talentvolle zanger Guus Bok, zorgde voor een extra dosis vreugde. Met zijn warme stem, charismatische aanwezigheid en repertoire wist hij het publiek te betoveren. De aanwezigen waren enthousiast en zongen mee met de diverse, voor allen herkenbare, (oud) Hollandse liedjes.

Door Guus geschreven lied “Hou je nog van mij?”
Het bijzondere aan deze avond was dat de muziek een speciale betekenis had voor veel aanwezigen. Dementie kan herinneringen vervagen, maar muziek heeft de kracht om diep in ons geheugen verankerd te blijven. Door de bekende melodieën en songteksten werden herinneringen opgeroepen, wat zorgde voor een scala aan emoties: van vrolijke lachbuien tot ontroering en soms ook verdriet. Guus wist deze gevoelige snaar te raken en zorgde voor een avond vol waardevolle momenten van gedeelde ervaringen.

Informatie professionals
Naast het muzikale aspect bood de avond ook ruimte voor het uitwisselen van verhalen en het delen van kennis en ervaringen over dementie. Er waren professionals aanwezig die vragen beantwoordden en waardevolle informatie verstrekten aan de bezoekers. Het Alzheimer Café fungeerde als een veilige omgeving waarin mensen begrip en steun vonden bij elkaar.

Ontmoetingsplek
Met een grote opkomst en positieve reacties van de aanwezigen kan de laatste Alzheimer Café avond voor de zomer met recht een succes worden genoemd. Het Alzheimer Café in Zevenaar heeft deze avond weer laten zien dat het een belangrijke ontmoetingsplek is voor iedereen die te maken heeft met dementie.

Het seizoen begint weer op dinsdag 26 september en wordt dan geopend met een optreden van een smartlappenkoor. Meer nieuws hierover volgt later.
Voor nu wensen we iedereen een fijne zomer!