Nieuws

26 juni 2024

Geheugenspreekuur van start in Duiven, Westervoort en Zevenaar

Binnenkort wordt maandelijks een geheugenspreekuur gehouden in de gemeenten Duiven, Westervoort en Zevenaar. Het betreft een gratis inloopspreekuur waar de casemanager dementie van Liemosa vragen beantwoordt over geheugenproblemen. Dit is een gezamenlijk initiatief van de casemanagers dementie van Liemosa, Kunstwerk! bibliotheek en Ontwikkelplein.

Ondersteuning en advies
De casemanager dementie van Liemosa biedt tijdens het spreekuur hulp en advies over diverse aspecten van het geheugen en dementie. Bezoekers kunnen hier terecht met vragen over geheugenproblemen, gedragsveranderingen en wat te doen voordat de casemanager dementie in beeld komt. Ook praktische vragen over mantelzorgondersteuning, daginvulling, wet- en regelgeving, en rijbewijzen kunnen besproken worden. In een kort gesprek met de casemanager dementie wordt samen gekeken welke hulp of ondersteuning nodig is.

Voor wie?
Het inloopspreekuur is bedoeld om vragen te beantwoorden van mensen die zich zorgen maken over hun eigen geheugen of dat van een naaste of bekende. Daarnaast kunnen zij, indien nodig, worden voorzien van de benodigde informatie en advies. Ook belangstellenden zijn van harte welkom.

Waar en wanneer?
Men is welkom tijdens onderstaande geheugenspreekuren:

  • 1e maandag van de maand: 14.00 – 15.00 uur, Dorpsplein 115, Duiven
  • 2e maandag van de maand: 11.00 – 13.00 uur, Kerkstraat 27c, Zevenaar
  • 4e donderdag van de maand: 14.00 – 15.00 uur, Remigiusplein 11, Duiven.

Meer informatie
Voor meer informatie kan men contact opnemen met de casemanager dementie via e-mail: info@liemosa.nl.