Nieuws

30 mei 2023

Een koffer vol informatie over dementie
Boeken lenen bij de bibliotheek

De Dementiekoffer is een koffer vol informatie voor mensen met dementie, hun mantelzorgers en naasten. Vanaf 1 juni 2023 kunt u de informatie uit de koffer lenen bij Kunstwerk! in de bibliotheek in Westervoort.

Het idee voor de Dementiekoffer is ontstaan vanuit Liemosa. Verschillende organisaties werken in de Liemers samen op het gebied van dementie. Denk hierbij aan organisaties voor wonen, zorg en welzijn en de gemeenten.

De koffer is bedoeld om te kunnen voorzien in de informatiebehoefte van mensen met dementie en hun naasten. De inhoud van de koffer bestaat uit materiaal zoals boeken, brochures en informatiekaarten. Door de Dementiekoffer is het voor inwoners mogelijk om kosteloos een boek of folder uit de koffer te lenen. Men hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek. Het kan gaan om een informatief boek, een boek om herinneringen op te halen of een boek voor kinderen met uitleg over dementie op een kindvriendelijke manier.

Welke boeken?

Enkele voorbeelden van boeken in de koffer zijn: “De schat van je leven”, “Ik heb dementie”, “Jongdementie”, “De heldere eenvoud van dementie”, “Mijn lieve vergeet opa” en “Mantelzorger der liefde”. In de Dementiekoffer treft men ook een informatiekaart aan met spelsuggesties voor mensen met dementie.

Meer weten?

Voor vragen over de informatiekoffer of over dementie in het algemeen, kan men een mail sturen aan info@liemosa.nl of info@mikado-welzijn.nl.