Nieuws

16 november 2023

Alzheimer Café over “Meer bewegen bij dementie”

Op dinsdag 28 november 2023 is er weer een Alzheimer Café in De Hooge Bongert:

    • Hooge Bongert 3, Zevenaar
    • Het café is van 19.30 – 21.00 uur (inloop vanaf 19.00 uur)
      De toegang is gratis. 

Bewegen bij dementie in de dagelijkse praktijk
We weten allemaal dat bewegen belangrijk is. Dit geldt zeker ook voor mensen met dementie. Wanneer ouderen minder bewegen, gaat de spierkracht achteruit. Hierdoor staat men minder stevig op de benen en verliest men eerder het evenwicht. Het dagelijks functioneren en de zelfredzaamheid gaat achteruit waardoor de kans op een val steeds groter wordt. Om dit tegen te gaan is het belangrijk om te blijven bewegen. In deze bijeenkomsten geeft fysiotherapeut Marleen Bus informatie over het belang van bewegen en hoe u of uw naaste met dementie zo lang mogelijk op de been kunt blijven.

Wat biedt het Alzheimer Café?
Een Alzheimer Café biedt gezelligheid, muziek (soms live) en verrassende ontmoetingen. Een plek om lotgenoten te ontmoeten. Voelt u zich welkom en neem vooral iemand mee. Dat kan uw geliefde zijn, maar ook een vriend, buurvrouw of familielid. Er is altijd een Alzheimer Café bij u in de buurt.
Kijk op www.alzheimer-nederland.nl/regios voor meer informatie of stuur een mail naar het Alzheimer Café in Zevenaar:  alzheimercafe.zevenaar@alzheimervrijwilligers.nl