Nieuws

20 februari 2024

Alzheimer Café met schrijfster Karin Willemsen – 27 februari

Op 27 februari 2024 is er weer een Alzheimer Café:

  • Hooge Bongert 3, Zevenaar
  • Het café is van 19.30 tot 21.00 uur (inloop vanaf 19.00 uur)
  • De toegang is gratis

Schrijfster Karin Willemsen over haar boek ‘’Ontwarren’’
In 2010 kreeg Karin Willemsen, schrijfster van het boek “Ontwarren” geheugenklachten, viel een jaar uit in werk en werd uiteindelijk verdacht van een vroegtijdige dementie. De oorzaak van haar klachten bleek oplosbaar. Zij herstelde en voelt zich nu rijk met deze ervaring en kan de bezoekers van het Alzheimer Café Zevenaar vertellen hoe het is om te leven met een fors geheugenverlies, oriëntatieproblemen, mensen niet meer te herkennen en de aandacht niet meer te kunnen verdelen.

Ook hoe de omgeving haar kon ondersteunen door ruimte te geven of het juist erg onplezierig voor haar maakte door dingen over te nemen of voor haar in te gaan vullen. Deze ervaring gaf Karin de mogelijkheid een andere kijk op dementie te ontwikkelen. Zij wil haar ervaring graag delen met de bezoekers van het Alzheimer Café om mensen met dementie een stem te geven. Een aanrader voor iedereen die met dementie te maken heeft. Dit is een bijzondere kans om te begrijpen wat dementie met je doet en wat je als omgeving beter wel of juist niet moet doen.

Tijdens het Alzheimer Café van 27 februari brengt Karin Willemsen ons een bezoek. Tijdens de avond is er voldoende ruimte om vragen te stellen.

Wat biedt het Alzheimer Café?
Een Alzheimer Café biedt gezelligheid, muziek (soms live) en verrassende ontmoetingen. Een plek om lotgenoten te ontmoeten. Voelt u zich welkom en neem vooral iemand mee. Dat kan uw geliefde zijn, maar ook een vriend, buurvrouw of familielid. Er is altijd een Alzheimer Café bij u in de buurt.
Kijk op www.alzheimer-nederland.nl/regios voor meer informatie of stuur een mail naar het Alzheimer Café in Zevenaar:  alzheimercafe.zevenaar@alzheimervrijwilligers.nl

Foto: Karin Willemsen