Nieuws

11 oktober 2023

Alzheimer café over onmisbare rol mantelzorgers

Op dinsdag 24 oktober 2023 is er weer een Alzheimer Café in De Hooge Bongert:

    • Hooge Bongert 3, Zevenaar
    • Het café is van 19.30 – 21.00 uur (inloop vanaf 19.00 uur)
      De toegang is gratis. 

Dementie en mantelzorg
Mantelzorgers vervullen een onmisbare rol in de levens van mensen met dementie. Veel mensen met dementie zijn volledig afhankelijk van de zorg, steun en aandacht van hun mantelzorgers. En of het nu gaat om mantelzorgers van naasten in zorginstellingen of van thuiswonende mensen met dementie: de druk neemt toe. Veel mantelzorgers zijn op zichzelf aangewezen en lijden onder de enorme zorglast. Het is de verwachting dat het beroep op mantelzorgers de komende jaren alleen maar gaat toenemen. Meer mensen krijgen dementie en zij wonen steeds langer thuis. Aan de andere kant van de rekensom is er een structureel tekort aan zorgprofessionals. Deze zorgelijke ontwikkelingen vragen om voortdurende inzet om mantelzorgers te ondersteunen. In de Liemers is er op dit gebied best veel, maar dat is niet altijd even makkelijk te vinden.

Gastsprekers:
* Fred Vermorken, coördinator mantelzorgcafé en
* Ceciel van Don, ervaren mantelzorger.

Wat biedt het Alzheimer Café?
Een Alzheimer Café biedt gezelligheid, muziek (soms live) en verrassende ontmoetingen. Een plek om lotgenoten te ontmoeten. Voelt u zich welkom en neem vooral iemand mee. Dat kan uw geliefde zijn, maar ook een vriend, buurvrouw of familielid. Er is altijd een Alzheimer Café bij u in de buurt.
Kijk op www.alzheimer-nederland.nl/regios voor meer informatie of stuur een mail naar het Alzheimer Café in Zevenaar:  alzheimercafe.zevenaar@alzheimervrijwilligers.nl