Nieuws

16 september 2024

Wereld Alzheimer Dag: Samen in beweging!

Op dinsdag 24 september 2024 organiseert Alzheimer Café Zevenaar een speciale avond in het kader van Wereld Alzheimer Dag, met het thema ‘Samen in Beweging’. De bijeenkomst vindt plaats in Ontmoetingscentrum De Hooge Bongert (Hooge Bongert 3, Zevenaar) en duurt van 19.30 tot 21.00 uur. De inloop start om 19.oo uur.

Wereld Alzheimer Dag – Samen in Beweging
Wereld Alzheimer Dag, dat dit jaar op zaterdag 21 september valt, richt zich op het belang van bewegen. Bewegen zorgt niet alleen voor plezier en minder stress, maar is ook essentieel voor een gezond brein. Het is bewezen dat regelmatige beweging bijdraagt aan het stimuleren van nieuwe hersenverbindingen. Onderzoek toont zelfs aan dat door een gezondere leefstijl maar liefst 30% van de gevallen van dementie voorkomen kan worden.

Gastspreker Peter Christant van Ataro Sportservice
Tijdens de Alzheimer Café avond deelt Peter Christant van Ataro Sportservice zijn expertise over het bevorderen van een gezonde leefstijl en het actief houden van de hersenen. Hij gaat dieper in op de vraag hoe we onze hersenen fit kunnen houden en welke rol beweging hierin speelt. Wie weet zet hij de aanwezigen zelfs letterlijk in beweging tijdens de avond!

Aanmelden en locatie
We verwelkomen u graag op dinsdag 24 september. De avond biedt waardevolle informatie voor iedereen die meer wil weten over dementie, het belang van een gezonde leefstijl en het stimuleren van hersenactiviteit.

Locatie:
Ontmoetingscentrum De Hooge Bongert
Hooge Bongert 3, Zevenaar

Datum en tijd:
Dinsdag 24 september 2024
19.30 – 21.00 uur (inloop vanaf 19.00 uur)

We kijken uit naar uw komst!