Nieuws

27 november 2023

Een koffer vol informatie over dementie bij bibliotheek Zevenaar

De Dementiekoffer is beschikbaar in Zevenaar! 

De Dementiekoffer is een koffer vol informatie voor mensen met dementie, hun mantelzorgers en naasten. Voor het bekijken of lenen van informatie uit de koffer kan men terecht bij de bibliotheek in Zevenaar.

Het idee voor de Dementiekoffer is ontstaan vanuit Liemosa (voorheen Keten Dementie de Liemers). Verschillende organisaties werken in de Liemers samen op het gebied van dementie. Denk hierbij aan organisaties voor wonen, zorg en welzijn en de gemeenten.

Inhoud Dementiekoffer
De koffer is bedoeld om te kunnen voorzien in de informatiebehoefte van mensen met dementie en hun naasten. De inhoud van de koffer bestaat uit materiaal zoals boeken, brochures en informatiekaarten. Het kan gaan om een informatief boek, een boek om herinneringen op te halen of ervaringsverhalen. Enkele voorbeelden van boeken in de koffer zijn: “De schat van je leven”, “Ik heb dementie”, “Jongdementie”, “De heldere eenvoud van dementie”, “De dag door met dementie” en “Mantelzorger der liefde”. In de Dementiekoffer treft men ook een informatiekaart aan met films over dementie.

Kosteloos boeken lenen
Door de Dementiekoffer is het voor inwoners van Zevenaar mogelijk om kosteloos een boek of folder uit de koffer te lenen. Men hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek.

Meer weten?
Voor vragen over de informatiekoffer of over dementie in het algemeen, kan men een mail sturen aan info@liemosa.nl.