Nieuws

11 maart 2024

Dementiemonitor 2024: Doe mee en verbeter de zorg

Met ingang van 12 maart 2024 gaat de Dementiemonitor 2024 van start! Het betreft een vragenlijst, gericht op mensen met dementie en hun mantelzorgers. Het biedt een kans om uw stem te laten horen en de zorg voor dementie in Nederland te verbeteren. Alzheimer Nederland en het Nivel voeren dit grootschalige onderzoek elke twee jaar uit. Ouderennetwerk Liemosa roept specifiek inwoners van de Liemers op om deel te nemen. 

Waarom deelnemen?
De Dementiemonitor is het enige landelijke onderzoek dat inzicht geeft in de wensen en behoeften van mensen met dementie en hun mantelzorgers. Door deel te nemen, draagt u direct bij aan het verbeteren van de dementiezorg en -ondersteuning in zowel landelijke als regionale context. Alleen bij een respons van 50 ingevulde vragenlijsten ontvangen we een rapport specifiek voor de Liemers met essentiële inzichten voor gesprekken met de gemeenten, de zorgverzekeraar en de landelijke politiek. 

Hoe kunt u deelnemen?
Op  www.dementiemonitor.nl kunt u de vragenlijst invullen. Het kost slechts ongeveer 20 minuten van uw tijd. De ervaringen zijn van groot belang! We streven  naar minimaal 150 ingevulde enquêtes voor de Liemers zodat we een representatief resultaat krijgen en uw stem luider kan worden gehoord.

Meer weten?
Meer informatie over de Dementiemonitor 2024 kunt u vinden op de website www.dementiemonitor.nl. In het najaar zullen daar en op de website van het Liemosa  de resultaten van het onderzoek beschikbaar zijn.