Nieuws

19 maart 2024

Alzheimer Café: tips en kansen voor uitstapjes en vakanties

Op 26 maart 2024 is er weer een Alzheimer Café:

  • Hooge Bongert 3, Zevenaar
  • Het café is van 19.30 tot 21.00 uur (inloop vanaf 19.00 uur)
  • De toegang is gratis

Informatieavond ‘Leven met dementie’: tips en kansen voor uitstapjes en vakanties
Als u of uw partner de diagnose dementie heeft, verandert er veel. Dingen die eerder zo vanzelfsprekend leken, vergen nu meer aandacht en voorbereiding. Dit geldt ook voor uitstapjes, dineren in restaurants en vakanties. Onzekerheid, schaamte of andere emoties kunnen ervoor zorgen dat u deze activiteiten vermijdt en uzelf niet meer echt erop uit gaat. Maar is dit wel nodig? En hoe jammer is het dat we onszelf fijne geluksmomenten ontzeggen? Tijdens het Alzheimer Café Zevenaar op 26 maart zal Ria Verstappen (casemanager dementie) ingaan op de volgende punten:

Praktische tips
Waar moet u aan denken en waar moet u rekening mee houden? Praktische tips worden besproken, inclusief suggesties voor een dagje uit of een diner in een restaurant. Ook worden verschillende mogelijkheden voor vakanties besproken.
Wat biedt het Alzheimer Café?
Een Alzheimer Café biedt gezelligheid, muziek (soms live) en verrassende ontmoetingen. Een plek om lotgenoten te ontmoeten. Voelt u zich welkom en neem vooral iemand mee. Dat kan uw geliefde zijn, maar ook een vriend, buurvrouw of familielid. Er is altijd een Alzheimer Café bij u in de buurt.
Kijk op www.alzheimer-nederland.nl/regios voor meer informatie of stuur een mail naar het Alzheimer Café in Zevenaar:  alzheimercafe.zevenaar@alzheimervrijwilligers.nl