Nieuws

15 mei 2024

Alzheimer Café: documentaire “Moeder aan de lijn”- 28 mei 2024

Op dinsdag 28 mei 2024 is er weer een Alzheimer Café:

  • Hooge Bongert 3, Zevenaar
  • Het café is van 19.30 tot 21.00 uur (inloop vanaf 19.00 uur)
  • De toegang is gratis

Documentaire: Moeder aan de lijn
De rollen zijn omgedraaid. Ineens draag je als dochter zorg voor je bejaarde moeder. Hoe beïnvloedt deze nieuwe situatie de verhoudingen?

Elien, Carin en Hanna zorgen, naast hun eigen gezin en drukke levens, voor hun ouder wordende moeders. Dit doen ze uit liefde, maar soms zorgt plichtsbesef voor spanning en frustratie. Terwijl zij wassen, kleden, voeden en verzorgen, verliezen hun moeders steeds meer grip op het leven. De rollen van ouder en kind draaien op deze manier genadeloos om. Een intieme blik op de mantelzorg, wanneer drie dochters hun eigen leven noodgedwongen in de parkeerstand zetten.

Graag nodigen we u uit om deze prachtige, aangrijpende en leerzame documentaire te komen kijken tijdens de Alzheimer Café avond. We verwelkomen u graag op 28 mei!

Wat biedt het Alzheimer Café?
Een Alzheimer Café biedt gezelligheid, muziek (soms live) en verrassende ontmoetingen. Een plek om lotgenoten te ontmoeten. Voelt u zich welkom en neem vooral iemand mee. Dat kan uw geliefde zijn, maar ook een vriend, buurvrouw of familielid. Er is altijd een Alzheimer Café bij u in de buurt.
Kijk op www.alzheimer-nederland.nl/regios voor meer informatie of stuur een mail naar het Alzheimer Café in Zevenaar:  alzheimercafe.zevenaar@alzheimervrijwilligers.nl